Bemanning & Rekrytering

Academic Solutions är den naturliga partnern när det gäller att hitta rätt arbetskraft för era behov.

Bemanning

De flesta företag behöver någon gång ta in extra personal under en viss period. En allt mer vanlig lösning på personalbrist är att hyra in studenter från universitet eller högskola på deltid. Ni löser er personalbrist samtidigt som ni tillför ny kompetens i verksamheten. Eftersom det är en hög efterfrågan på utexaminerade talanger har ni en stor fördel då ni redan tagit in dom i er verksamhet under tiden de fortfarande studerar.

 Hyr-Köp

Med Hyr-Köp menar vi att ni först hyr in personal från oss för att sedan anställa medarbetaren om ni vill. På så sätt får ni möjlighet att se om medarbetaren har vad som krävs för er verksamhet utan att behöva ta något arbetsgivaransvar. 

1. Krav och behov

Tillsammans med er går vi igenom vilken profil det är ni söker - vilka arbetsuppgifter tjänsten innebär samt personliga egenskaper.  

2. Sökprocess

Vi annonserar tjänsten på vår plattform, relevanta annonskanaler samt marknadsför tjänsten på de mässor vi deltar på. Vi marknadsför även tjänsten på sociala medier och sprider den bland kandidaterna i vår databas. Vi gör även en manuell sökning där vi aktivt scannar av marknaden och lärosätena för att hitta den kandidat ni letar efter.  

3. Urval

Urvalsprocessen består av att vi väljer ut de kandidater som är behöriga för tjänsten och uppfyller era krav och behov. 

4. Intervju

Vi genomför en första intervju med kandidaterna där vi ställer väl utformade frågor anpassade till tjänsten.

Det är viktigt att den uthyrde förstår att Academic Solutions är en trygg arbetsgivare, därför går vi noggrant igenom våra försäkringar, kollektivavtal, förhållningssätt till våra anställda m.m. Academic Solutions tar fullt arbetsgivaransvar för den uthyrda personalen.  

5. Presentation

Vi presenterar de kandidater vi har valt ut för er. Därefter får ni intervjua kandidaterna och/eller göra de test som krävs för tjänsten.  

6. Avtal 

När ni valt den eller dem som ni vill hyra går vi igenom och signerar samarbetsavtalet/ramavtalet mellan er och Academic Solutions.

Rekrytering

Lyckade rekryteringar blir alltmer kostsamma och tidskrävande. Vi tycker att ni ska fokusera på er kärnverksamhet så hjälper vi er med att ta fram de bästa kandidaterna för era lediga tjänster. 

1. Krav och behov

Tillsammans med er går vi igenom vilken profil det är ni söker - vilka arbetsuppgifter som tjänsten innebär samt personliga egenskaper. 

2. Sökprocess

Vi annonserar tjänsten på vår plattform, relevanta annonskanaler samt marknadsför tjänsten på de mässor vi deltar på. Vi marknadsför även tjänsten på sociala medier bland kandidaterna i vår databas. Vi gör även en manuell sökning där vi aktivt scannar av marknaden och lärosätena för att hitta de perfekta kandidaterna för just er.   

3. Urval

Urvalsprocessen består i att vi väljer ut de kandidater som är behöriga för tjänsten och uppfyller era krav och behov. 

4. Intervju

Vi genomför en första intervju med kandidaterna där vi ställer väl utformade frågor anpassade till tjänsten. 

5. Presentation

Vi presenterar de kandidater som vi har valt ut för er. Därefter får ni intervjua kandidaterna och/eller göra de test som krävs för tjänsten.  

6. Avslut

Vi följer gärna upp och återkopplar med er efter en tid för att se så att ni är nöjda med er nya personal.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor