1411606

Lär känna vår studentkonsult Nelly Pohl

Hej Nelly! Du studerar beteendevetenskap med inriktning psykologi och har valt att arbeta extra under studietiden. Berätta mer! Vad gör du egentligen som studentmedarbetare? 

- Min officiella titel är “Research and Development Support Officer”, vilket i huvudsak betyder att jag gör mycket research på nätet, men också andra slags uppgifter där jag får bidra till utvecklingen av företaget. Mina chefer är internationella så jag har blivit deras “Swedish person” som har mest ansvar för att undersöka hur svenskar tycker och tänker och sen förmedla det uppåt.


Varför vill du jobba extra under studietiden?

- Min utbildning är väldigt teoretiskt grundad och jag kände därför att jag ville jobba med något relevant vid sidan om för att se hur man kan applicera det jag studerar rent praktiskt. Det ser dessutom väldigt bra ut på CV:et. 


Vad vill du göra efter examen?

- Jag är för tillfället inställd på att jobba med att utveckla organisationer på olika beteendemässiga sätt, kanske framförallt som en konsult eller liknande. Men jag tenderar att byta riktning då och då så det kan ändras!


Vad tänker du kring att arbeta vid sidan av studierna?

- Nu under dessa tider har det varit enklare i och med jag kan ofta jobba hemifrån, men det har även varit en utmaning då man inte på samma sätt kan lära känna alla sina kollegor (flera av de internationella teammedlemmarna är fast i tex England). 


Något tips till nya studenter:

- Stressa inte över att hitta ett extrajobb på en gång. Fokusera på att finna din väg i plugget och det utanför först, och när det känns tryggt och du inser att du har tid över då tipsar jag verkligen om att söka studentmedarbetarjobb i och med den erfarenhet du får, särskilt om jobbet är relevant till din utbildning!

Teamtailor

Career site by Teamtailor